Leverans 📦

Vi har 5-14 dagars leveranstid för alla våra produkter såvida vi inte är slut i lager för produkten eller något annat beskrivs på produktsidan.

Pergolan levereras via ett fraktbolag med semitrailer. Om det går att köra fram till adressen där pergolan ska levereras så kör fraktbolaget pergolan hela vägen hem till dig.

Fraktbolaget kommer att kontakta dig för att komma överens om en leveranstid.

Pergolan levereras i en förpackning på en pall, om ca. 40-50 kg per förpackning. Det är viktigt att du avtalar en leveranstid när du har möjlighet att vara närvarande för att hjälpa till att ta emot leveransen.

Montering 🧑‍🔧

PERGOLUX pergola finns i standardstorlekarna 3x3m, 3x4m, 4x4m och 4x6m. Vill du ha en annan storlek än denna kan pergolan även enkelt anpassas.

Höjdjustering:

För att justera höjden på pergolan måste pelarna kapas. Pelarna är tillverkade av aluminium som är ett relativt mjukt material. Höjden kan därför enkelt kapas med hjälp av en sticksåg med träblad om du sågar lite lugnt. Alternativt kan du använda en vinkelslip eller bågfil. Vi rekommenderar att täcka täckytan med silikon eller spraya den med zinkspray för att förhindra att aluminiumet oxiderar.

När höjden är kapad måste du trä nya hål för bottenplattan. Verktyg för gängning kan köpas hos Biltema eller en byggmaterialhandlare nära dig.

Breddjustering:

Om du vill anpassa bredden på pergolan kan detta göras på längden. Lamellerna placeras var 12:e cm och du kan därför skära balkarna mellan var och en av lamellerna. Bredden kapas enkelt med hjälp av en sticksåg med träblad om du sågar lite lugnt. Alternativt kan du använda en vinkelslip eller bågfil.

När balken är kapad ska man även kapa en skena i toppen och rännorna i samma längd. Slutligen behöver du borra några nya hål i balken för infästning.

Garanti för anpassning:

Om du anpassar din pergola förlorar du inte garantin på pergolan som helhet. Du förlorar bara garantin på de delar du anpassar.

Tillbehör för anpassning:

När du anpassar din pergola kommer du att förlora möjligheten till vissa tillbehör, men var inte rädd – du kan fortfarande anpassa din pergola med massor av fantastiska extrafunktioner!

Höjdjustering:
Vid höjdjustering kommer du inte längre att kunna montera glasväggar eftersom dessa har en fast höjd. Du kommer dock fortfarande att kunna använda skärmar och andra tillbehör.

Breddjustering:
När du justerar bredden kommer du inte längre att kunna använda våra PERGOLUX-skärmar. Du kan fortfarande använda våra glasväggar (botten- och toppskenorna måste då skäras till) och massor av andra fina extrafunktioner.

Det går bra att fästa utrustning på pergolans ram för att ge den en mer personlig touch, men sådana anpassningar görs på egen risk (fråga oss gärna i chatten för vägledning).

Exempelvis kan du beställa en PERGOLUX värmelampa som du enkelt fäster på takrännan med ett eget fästsystem.

Ja det är möjligt! Fäst eventuella väggar på balken och/eller pelarna. Var noga med att inte skruva i rännan för att undvika läckor.

Alternativt kan du beställa PERGOLUX Glasväggar som är specialanpassade för din pergola. Då får du en bra beskrivning av hur de enkelt kan installeras.

Vi räknar normalt med 3-5 timmar för 2 personer att installera pergolan, men detta varierar självklart mycket från person till person.

Vi räknar normalt med 1 timme för att montera en skärm eller en lamellvägg mot pergolan efter att pergolan har satts upp.

Det måste/ska finnas ett rejält underlag under pergolan så att pergolan kan skruvas fast i sockeln. En fast yta betyder en terrass av trä eller betong.

Absolut inte!

Vi har tagit fram en bra installationsguide så att du enkelt kan installera den själv. Vi anger att det rekommenderas att ha 2 personer för att montera pergolan. Om du inte vill/kan montera pergolan själv rekommenderar vi att du kontaktar en hantverkare nära dig.

Teknisk 📐

Ja! Vi erbjuder skärmar, lekväggar eller glasväggar som gör din uteplats till en mer ombonad och vindstilla plats. Psst! Glasväggar är bäst för vindreducering.

Taket är designat för 60kg/m2-150kg/m2 och tål därför mycket snö. Snöar det mer så ska lamellerna vara i öppet läge så att snön blåser igenom.

Pergolan är testad i hård vind, men vi rekommenderar alltid att låta spjälorna stå öppna när pergolan inte används.

Lamellerna på taket är gjorda så att vattnet rinner ner i en kanal på sidan av pergolan som leder vattnet till utsidan av pergolan.

Underhåll 🌦

En PERGOLUX pergola är i grunden en underhållsfri produkt. Vi rekommenderar ändå att man använder sprayburksmörjning två gånger om året på alla rörliga delar. Innan start på våren och före vintern.

Pergolans konstruktionsmaterial är pulverlackerad aluminium. Det gör att produkten tål att stå ute under vintern. Den tar inte skada av normal kyla och värme.