Solskydd på terrassen: Elegant skydd

Solskydd på terrassen: Elegant skydd
På sommaren kan temperaturerna stiga kraftigt, vilket gör det både ohälsosamt och obehagligt att sitta utomhus utan solskydd. Men du behöver inte låta detta hindra dig från att kunna slappna av på din uteplats. Med en bra skugglösning på terrassen säkerställer du skugga som gör temperaturerna precis lagom behagliga. Men vad är viktigt att tänka på för ett bra solskydd? Och vilka möjligheter finns för terrasstak med solskydd? Hos PERGOLUX är vi experter på pergolor och vill visa dig vilka alternativ du har.

Vilka typer av solskydd finns det?

Vill du tillbringa tid ute, men solen skiner så starkt att det snabbt blir för varmt? Då bör du hitta ett sätt att få skugga. Ett solskydd är den idealiska lösningen. På så sätt undviker du att bli uttorkad eller få solsting vid stark strålning från solen.

Men vid första anblicken är det inte alltid så enkelt att hitta rätt solskydd för trädgården eller terrassen. Lär dig mer om användning av pergolor, solsegel och parasoller som solskydd!

Fristående terrasstak som solskydd

For optimalt solskydd är en terrassöverbyggnad idealisk. Pergolor är utmärkta för att förvandla din utomhusmiljö till en oas för välbefinnande. De hjälper inte bara till att hålla vind och väder ute, utan skyddar också mot skadlig UV-strålning.

Speciellt en pergola med lamelltak är ett lämpligt solskydd för terrassen. Lamellerna kan öppnas och stängas flexibelt, så att du kan justera solstrålarna efter behov.

Men det är inte bara solstrålar ovanifrån du bör skydda dig mot. Även från sidan kan solen komma in och störa, även om de flesta svenskar tycker om lite sol också. Då kan en vägg med trälameller vara idealisk. Den släpper bara igenom några få solstrålar och fungerar samtidigt som en skärm mot insyn. Dessutom kan du dekorera din pergola för att anpassa den till din personliga stil.

Solsegel som terrasstak

Ett solsegel monteras inte permanent utan spänns upp vid behov. Det består vanligtvis av en textil som absorberar UV-strålar, vilket gör det till en flexibel solskyddslösning för trädgårdar och terrasser.

  • Den största fördelen med ett solsegel är dess mobilitet. När det är hopfällt tar det lite plats, vilket gör det enkelt att förvara efter användning. Det är också lämpligt att använda på resor.

  • Dock är solsegel mindre motståndskraftiga mot vind och väder. En pergola erbjuder mer stabilitet eftersom den är stadigt förankrad i marken. Ett terrasstak som solsegel kan däremot snabbt lossna och skadas i stark vind.

  • Hur väl denna typ av solskydd skyddar mot regn beror på produkten. Om solseglet är tillverkat av högkvalitativt PVC kan det också hålla regnet ute, vilket gör det möjligt att tillbringa tid utomhus även i dåligt väder.

Alternativ för små terrasser

En annan form av solskydd är parasoller, som är särskilt lämpliga för små terrasser. De är ett bra alternativ om en pergola inte är lämplig för din uteplats. Parasoller är ganska flexibla i användning, men de kan lätt skadas av vind och väder, så du bör vara försiktig med den här typen av solskydd.

Därför är solbeskedd viktigt

De som gillar att tillbringa tid utomhus på sommaren bör inte hoppa över solskydd. Anledningen är enkel: UV-strålar kan orsaka både omedelbara och långsiktiga skador, och de påverkar ofta huden negativt. Solbränna är en följd av intensiv solexponering som många känner till och kan leda till ytterligare konsekvenser. Dessutom kan ögonskador uppstå.

Dessutom kan kroppen snabbt bli uttorkad om den utsätts för stark solstrålning under lång tid, vilket kan leda till cirkulationsproblem. Därför är solskydd en bra lösning för att motverka alla dessa negativa effekter.

Detta betyder naturligtvis inte att du inte kan tillbringa tid i solen överhuvudtaget. Bara när solen är särskilt stark bör solintaget begränsas till ett minimum. Ett flexibelt solskydd hjälper dig att skapa skugga precis när du behöver det.

Köp solskydd hos PERGOLUX

Tycker du om att tillbringa tid utomhus även när temperaturen är hög och njuta av din trädgård trots stark UV-strålning? Våra PERGOLUX-pergolor fungerar utmärkt som solskydd. Upptäck även vårt sortiment av skuggande tillbehör till pergolor! På så sätt är du optimalt skyddad och kan njuta av sommaren i skuggan. Även vid höga temperaturer är det behagligt att vistas på terrassen och i trädgården.

Har du frågor om PERGOLUX erbjudande? Eller vill du ha personlig rådgivning? Kontakta oss gärna. Vi är tillgängliga via videomöte, chatt eller telefon. Dra nytta av vår långa erfarenhet och expertis inom pergolor och solskydd. Vi vet vad som ger dig ett bra solskydd!


Rea
#färg_antracit
PERGOLUX Pergola S2
från 31 050 kr Ordinarie pris 44 360 kr Spara 30%
Rea
#färg_antracit
PERGOLUX Sundream S2
från 41 020 kr Ordinarie pris 58 600 kr Spara 30%
Rea
#färg_antracit
PERGOLUX Skydance S2
från 62 540 kr Ordinarie pris 80 180 kr Spara 22%
Rea
#f-rg_antracit
PERGOLUX Pergola S1
från 29 875 kr Ordinarie pris 38 300 kr Spara 22%
Rea
PERGOLUX Sundream S1
från 41 185 kr Ordinarie pris 52 800 kr Spara 22%